Post amháin eile ar bhia na Maya roimh an Lá Mór (21 Nollaig)!
Na comhábhair: pepitas (síolta puimcín), epazote (luibh), uibheacha cruabhruite, trátaí, chile, salann, ola, oinniún (an t-aon rud san oideas seo nach bhfuil réamh-Cholambach) agus tortillas de maiz.
na papadzules críochnaithe
ar an mbord le sailéad
B'fhéidir go bhfuilim rud beag dúr: ach cén chaoi a réitítear an oideas seo?
ReplyDeleteFiuch an epazote in uisce le salann: 5 noiméad. Bain an luibh as.
ReplyDeleteTóstáil na síolta i bpanna, ach ná donnaigh iad.
Déan salsa “pipian” sa chumascóir as na síolta & an t-uisce.
Déan salsa eile sa chumascóir as cúpla tráta bruite nó gríosctha, chile, salann, agus 1/2 oinniún friochta in ola.
Clúdaigh dhá thaobh gach tortilla le salsa pipian. Roll iad le cúpla spúnóg de na huibheacha cruabhruite & mionghearrtha iontu.
Cuir níos mó pipian agus an salsa roja orthu.
Téigh san oigheann iad más gá.
De nada. Níl a fhios agam, áfach, an mbeadh epazote úr le fáil sa gheimhreadh in Éirinn. Bhí an t-ádh dearg orm é a fháil anseo. Fásann sé i bpota ar an deic anseo sa samhradh gan dua dá laghad, ach bíonn sé ina shuan sna míonna fuara.
ReplyDeleteNá agamsa! Ach is dócha go bhfuil rud éigin a d'fheadfaí cur ina áit.
ReplyDeleteNíl mé cinnte. Tá an blas atá epazote an-éagsúil leis na gnáthluibheanna a úsáidtear san Eoraip. Is féidir go mbeifeá in ann peirsil a úsáid ina áit.
ReplyDelete